2017. augusztus 17., csütörtök

Biztos szép lesz Esztergom?

Munkálatok mindenhol.  Érezni, hogy ömlik Esztergomba a pénz, de valahogy olyan lassan megy minden,mintha nem történne semmi. Az egész város feldúlva, építkezés-útfelbontás hátán, sokan (hívőtagozat színétől függően)  látják a fejlődést ott, ahol már közlekedni sem lehet. Számomra anarchia minden, mintha újra kísérleti városban élnénk. Velünk, itt élőkkel kísérleteznek a városunkba befektetők, ahogy a MÁV az Esztergom-Budapest vasútvonalon.  
Hogy mire gondolok?
Elsősorban a tűréshatárunkra. Velünk mindent meglehet tenni, ezért meg is teszik!
Esztergom településszerkezete teljes átalakulásban van, ami egyre jobban  nem tetszik. Szeretet városunk romantikus, kisváros jellege úgy veszik el, hogy meg sem kérdeztek minket, itt élőket.  Hiénák, számító gazemberek a városházi politikusokkal karöltve bevétel érdekeltek, így felélik a jövőnket. Totális ipari fejlődésben látják a jövőt, feledik történelmi és kulturális örökségünkből adódó lehetőségeket.  Ipari adó egy összegben nagyobb bevétel, mint egy turizmusra épülő, vendégeket meg és itt tartó, békés, élhető város.  Megjegyzem azonnal:  ez lenne a nehezebb, de lokálpatrióta feladat, az esztergomi érdek. Esztergom szépsége áldozatul esik az EU-s pályázatoknak, mert  igazán ezekből lehet  a legtöbbet  lopni! Ne beszéljünk mellé. Kell a pénz a választásokra, föl, le, jobbra, balra, Budapestre, Nyergesújfalura és persze éhes a siserahad.  Ez határozza meg a jelenünket.
Biztos szép lesz Esztergom.
Nem vádolok senkit, nem is bántok. Magyar jelenségről írtam, amely lehet minden városra jellemző, de ez a normális?  Vagy csak a jelennel törődjünk, legyen erős gyomrunk és ne gondolkozzunk, dőljön a lé Brüsszelből.  Minden áron?
Biztos szép lesz Esztergom?

Kovács Géza

2017. Augusztus 17. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése