2019. október 16., szerda

Tiszta vizet a pohárba

Vizet önteni a pohárba egyszerű dolog és csak tisztát érdemes. Szavakkal érthetően vissza adni az elmúlt napok történéseit nem könnyű. 
Az önkormányzati választás során végig pozitív kampányt folytattam. Egyetlen voltam a három jelölt közül, aki itt él és világos programja van. Nálam több hazugsággal csak Cserép János polgármesterjelöltet támadták. Minden mögött egyetlen indok állt, a NER-nél kettőnktől féltek a legjobban Esztergomban. 
Ahogy említettem: nem mentem, nem megyek le a disznók közé a sárba birkózni, de pár dolgot tegyünk helyre, ne járjunk úgy, mint 2014-ben, 2019-ben és a következő választáson. 
A Szeretgomot leszalámizták. Azok, akik 2014-ben ártottak, 2019-ben is megtették ezt a szolgálatot a Fidesznek. Ezért, ahogy egyik tagtársam fogalmazott, elég volt a Fidesznek Esztergomban a seprűnyelet elindítani, az is nyert volna. Megint voltak helyi hülyék a kampányban, akiket csak annyira érdemes megemlíteni, hogy bizonyíthatóan elkövették a Btk. 224-et, Btk. 227-et a Btk. 282-et, talán ez a legsúlyosabb, amivel lehet, hogy a rendőrséghez kellett volna fordulnom, mert édesapám tragikus halálához kapcsolódik. A Ptk-ról most nem is tennék említést.
A Szeretgom egyetlen hibát követett el. Ott ahol nyerhettünk volna egyéniben, nem tudtuk megszólítani az otthon maradókat. Világosan látszik, hogy a Fidesz suttogó propagandája ült,  visszatartotta a szavazástól az ellenük szavazókat. Lásd. Esztergom-Kertváros, de a legjobb példa erre az én körzetem a Kovácsi lakótelep és Csalamádé városrész. A Géza Fejedelem Iskolában sokkal kevesebben szavaztak, mint a Kubatov listáról hozzá varrt városrészből a Babits Iskolában. Hajszál pontosan eltaláltam a Fideszre adott voksot, a részvétel volt 80-100 vokssal kevesebb a vártnál a Schweidelről, hátsó nagyszámú Budai lakótelepi lépcsőházakból.   
Esztergomban csak az 1 az 1 elleni választásnak van értelme! Egyelőre minden más bukáshoz vezet. A Fidesz gyengülni fog az elkövetkező hónapokban, években. Az országos eredményekből látszik, hogy megkezdődött a szétesés. Hernádi az ígéret cunamiját nem fogja tudni betartani, főleg úgy, hogy a kiskirályok elkezdenek majd marakodni! Senkit nem szeretnék becsapni. Várhatóan hosszú idő lesz még a Fidesz amortizálódása és talán a legnagyobb probléma, hogy Esztergom valószínűleg a Fidesz utolsó védbástyája marad még a romokban is.
Öntsünk tiszta vizet a pohárba:
A 15 fős testületben 13 fideszes és 2 SZERETGOMOS került. 
A Szeretgom fogja leváltani Esztergomban a Fideszt. Egyelőre még csak a Fidesznek dolgozó "ellenzéket" tudtuk. 

Kovács Géza
2019. Október 16. 


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése