2014. november 10., hétfő

Vajda füttyére táncolni?



 Ózd fellázadt és beintett. Nem kicsit rágtak be az ózdiak, szitokszó, szégyen lett Orbán és pártjához való tartozás. Ezt a „levajdázást”, hogy a felcsúti vajda füttyére nem akarnak a magyarok táncolni Ózdon, a Fidesz provokálta ki. Úgy szólván lementek aljasba a kampányban, akit lehetett-mind- a romák közül megvették pénzzel, fával, krumplival, ígéretekkel, az „igényes” szórakozást, nem a Bikini, hanem a Fásy-mulató biztosította. Október 12-én 66 szavazatnyi különbség kevés volt Orbánéknak, így most 5223 vokssal szenvedtek történelmi vereséget. Meglehetne magyarázni ezt az eredményt egy helyi kézlegyintéssel, de nagy hiba lenne elbagatellizálni Ózdot, téves következtetéseket levonni.
Ózd és Recsk mellett Győrben is választottak. Az egyik kerületben a képviselőválasztást ismételték. Itt is elképzelhető volt, hogy az október 12-i vesztes, a fideszes jelölt fordítani fog-pár szavazat különbséget mértek- független ellenfele kárára. Bevetettek mindent fideszék, ennek ellenére a független Bárány István újra nyert elsöprő eredménnyel, 425 (!) szavazatot kapott, míg a Fidesz-KDNP-s 201-et. A hasonlóság a több megismételt választásokban a tudatosság. Győrben az MSZP-Együtt közös jelöltje 1 (!) szavazatot kapott, míg a DK embere 0 (!) szavazatot ért el. Ózdon a baloldali polgármester 3%-ot ért el, vagyis a választópolgárok, a legesélyesebbet választották a Fidesszel szemben, amelyet több dolog –a Meggyes szindróma-váltott ki. Miközben minden (Fradi) szurkoló egy kicsit ózdi, győri, recski lett, örülünk, hogy kisebb településeken a függetlenek taroltak a pártpolitika ellen! Úgy érzem mindenhol- pl. Esztergomban is- ma már kikapnának a fideszesek. Ráadásul észre kell vennünk, hogy cigányútra lépett a Fidesz, nem csak Ózdon, elég Esztergom- Kertvárosra gondolni. A kormánypárt egyre több frontot nyit, amelynek a vége hatalmas bukás lesz. Nem tanultak Meggyes Tamástól, aki pökhendien kikezdett mindenkivel, ez lett a végzete, összeértek az összefogó frontvonalak. Ez történik Magyarországon ezekben a hetekben. A korrupt hatalom nem lép semmit, miközben a magyarok rekordáfát fizetnek, mert a politikai maffia az alapvető élelmiszerek bizniszével „szőkíti az olajat”, pl. az étolajat is. A netadó csak egy szelet, jön a korrupció ellenes és deviza hiteles lázadás, hiszen Orbánék a bankoknak tettek jót, a svájci frankhiteleket például 256,60-os árfolyamon forintosítják – vagyis az elmúlt évek árfolyamromlását bebetonozzák a hitelbe. Lesz ebből nem kis felháborodás, totális morális válság fele halad az ország, csak a legelvetemültebbek hisznek a magyar dübörgő gazdaság szemfényvesztő média által diktált eredményeinek.
Szerintem az új SZDSZ lett a Fidesz, veszélyes úton járnak, mert a magyar, az ózdiakhoz hasonlóan, nem akar vajda füttyre táncolni.
-Nem akar?

Kovács Géza
2014. november 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése