2014. november 6., csütörtök

Közrendvédelmi fórum a Babits Iskolában



November 5-én a Kovácsi lakótelep-Csalamádé városrészbe vártuk az esztergomi rendőrkapitányt és munkatársait. Nálunk ez lassan hagyománnyá válik, próbálunk élő, jó kapcsolatot tartani lakhelyünkön azokkal, akik vigyázzák éjjel-nappal a közrendet. Ezt igényli is az elöregedő lakótelep és vonzáskörzete.
Debreczeni István alezredest, kapitányságvezetőt elkísérte dr. Hernádi Balázs bűnügyi osztályvezető és Deszpoth Gábor közrendvédelmi osztályvezető.
Rövid beszámoló után, sok kérdést és észrevételt kaptak rendőreink, az igazsághoz tartozik, hogy a polgárok által felvetett több probléma, nem rendőrségi hatáskörbe tartozó. A Géza Fejedelem Iskola egyes tanulóinak neveletlensége vagy a közeli szupermarketből hétvégén italt vásárló és egy bizonyos fokig duhajkodó fiatalok, ameddig bűncselekményt nem követnek el, kellemetlen jelenség, de nem intézkedés köteles. A szülők, pedagógusok felelőssége többször felmerült, társadalmunk akkut problémái visszaköszöntek. Ennek ellenére ígéretet kaptunk, hogy a hatósági figyelem jobban ide irányul.  Tényszerű kérdések, bejelentések is akadtak: csendháborításról, rókákról, kóborló kutyákról, ellopott közúti tábláról, de még a körzet drog helyzete is szóba került.
Hernádi Balázs, bűnügyi osztályvezető beszámolt, hogy lakókörzetünkben pár óra alatt elfogták a vasúti restiben rablást elkövetőt vagy a közszemérem sértőt és nemi erőszakot elkövetni akarót. A trükkös telefonos csalók is elszámoltatás alatt, akik a körzetünkben idősebb emberek kárára próbálkoztak.
Deszpoth Gábor hadnagy több feljegyzést készített, amelyben az esztergomi önkormányzathoz fordul.
Debreczeni István kapitányságvezető a Kovácsi lakótelep-Csalamádé városrészben élőket a városi kapitányságra, bűnmegelőzési felvilágosító fórumra szeretettel meghívta.
 A sikeres közrendvédelmi fórumon sajnos sem az önkormányzatot, sem a városi médiát senki nem képviselte, pedig ezek a rendezvények közérdekűek és mindenkit érintőek.
A mi részünkről és az esztergomi rendőrség részéről, folytatás következik.
 Köszönjük!

Kovács Géza
2014. november 6.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése