2014. november 13., csütörtök

Közfelháborodás teljes joggal!



Dübörög a gazdaság! Azt hazudják, egyre kevesebb a munkanélküli, a gazdasági mutatók a legbiztatóbbak Európában, egyre több a lakossági megtakarítás a rezsicsökkentésnek köszönhetően, a devizahitelesek végre kisegítve, csak nyolc helyet estünk vissza a korrupciós listán, ez is siker, mert nem vagyunk az utolsók. A legfejlettebb európai ország lakói is irigyelnek minket, ellenségeink meg azok a gaz, fánkzabáló amerikaiak, meg a halszagú norvégok. És a "komcsik", de nem az oroszok, csak akik nem Fideszesek. Nyitunk Azerbajdzsán fele, egyre szimpatikusabb egyeseknek a totális elszigetelődés, a lényeg: az öregedő, stadiont a stadion hátán építető Orbán és gazember kiskirályai, a hatalmukat bármi áron fenntartsák.  Agyrém.  Miközben a tv-távirányítót hányingerrel dobom félre, közelmúltunk történelme ismét előttem:

1956. október 31-én a Kossuth Rádióban elhangzott az Örkény István fogalmazta, szállóigévé lett önkritikus mondat: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon”.
...

Igazmondókra lenne szükség és vannak is, de elhallgatják, eltiporják őket, túl sok mostanában minden szinten a temetés. Egyelőre, viszont közel vagyunk a gáthoz, hogy átszakadjon. Magyarország 2014-ben tényleg 5 millió koldus, 4 millió rabszolga (szellemi és gazdasági) és 1 millió féreg hazája. Nem akarunk ukrán (idegen) forgatókönyvet, de ELÉG VOLT!

A NAV elnöke körül nem azért zörög a haraszt, mert zörgetik. A meghurcolt Horváth András -Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa-konkrét cégeket, NAV-vezetőket és félreállított adóhatósági dolgozókat nevezett meg élelmiszeripari áfacsalási botrány kapcsán. USA a kitiltási szankció indokaként egy ügyet emleget kitartóan, e szerint a washingtoni politikai döntéshozóknak az nem tetszett, hogy áfacsalók lehetetlenítik a magyarországi étolajpiacot és a csalások károsultjai között van az amerikai érdekeltségbe tartozó, Bunge nevű cég is. A hírek arról szólnak, hogy miután a cég többször felkereste az adóhatóságot az észrevételeivel, ajánlatot kapott, ami arról szólt, hogy egy alapítványi számlára befizetett kétmilliárd forintos összegért, a hatóság elnéző lesz az amerikai céggel szemben is, a versenytársakat pedig alaposan megbírságolja. Meggyőződésem, hogy ebben az élelmiszeripari-étolaj, liszt, cukor- milliárdos ügyben a politikai elit ugyanúgy érintett, mint az építőipari közbeszerzésekben, olajszőkítésben, spontán privatizációban.

A magyar némán tűr mindent, a tv előtt vagy a kocsmában bambul, nem is szólna, míg van „való világ” vagy sör, de pár hete valami megváltozott.

Kitalálta a kormány a netadó gumicsontot, hogy milliárdos korrupciójáról a figyelmet elterelje, de visszaütött a hazugság hatványozottan. Kipattant a szeme a magyar társadalomnak és a közfelháborodás kezd az egekig érni.

 A futballszurkolókkal amit művelnek Magyarországon,  példátlan. A Fidesz kisajátította a labdarúgást, miközben mindenre ugrik, amely nem a Csányi vezette MLSZ és sleppjének polkorrekt jövőjét építi. A lelátón utálják a politikusokat legjobban, joggal. Meccsenként 2-3 ezerrel esett a nézőszám, a Fradié még többel, miközben sok százmilliárdot fordítanak a stadionokra, a kormány elvesztette ezt a háborút. Színeik fölött fogtak össze a szurkolók, nem kérnek a regisztrációból, tenyérszkennerből, és igazuk van: a teljes, megélhetési politikai elit Taigetoszra való.

Új front nyílik ezekben a percekben, a devizahiteleseké. Eddig hitegették őket, még az önkormányzati választás előtt is, most meg mégis a bankokat segíti a kormány. Leegyszerűsítve: cserbenhagyták az adósokat, svájci frankonként kb. 80 Ft-al fölötte lehet a forintosítás, de maradhat is továbbra frankban. Nem ezt, nem így ígérték, folyamatosan szemfényvesztően hazudnak.

Vida Ildikó –mert valakinek a valakije, strómanja-nyelvvizsga nélkül, 1.3 milliót keres havonta, az átlagmagyar reménykedik a közmunkába, a 47 ezer Ft-ba, amiből a kormány szerint meglehet élni!

Ez így nem jó, elég volt a hazugságokból, korrupcióból, a választási csalásokból. Igen, a választási törvénysértésekből, amelyekről hamarosan írok, beszélek!

Esztergomról is, miért döntenek máshogy az Ítélőtáblák, lásd. Debrecen (ózdi választás) vagy Győr (esztergomi választás)! 
Készülj Magyar, helyzet van!


Kovács Géza

 2014. november 13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése