2014. május 29., csütörtök

Tallérossy Zebulonok, Katánghy Menyhértek kora



A Parlament pedig az országnak nem lelkiismerete, hanem színháza volt, karzatán hölgykoszorúval,talpa alatt elsüllyedt valódi országgal



(Mikszáth Kálmán - Két választás Magyarországon)
Mindenkinek ajánlom szeretettel Mikszáth Kálmán írásait, azok közül is a "Két választás Magyarországon" című remekművet.
Katánghy Menyhértet a két cikluson keresztül parlamenti képviselőt 1893-ban, a Pesti Hírlapban keltette életre a jó palócok atyja.
A munka és fáradtság nélküli sikerre vágyó embertípust mutatja be Mikszáth, miközben görbe tükröt tart a XIX. század végére beteggé vált nemzetünk elé.
Eltelt 120 év és mintha csak pár percre pillantottam volna fel Mikszáth könyvéből. Semmi nem változott, nincs köztünk Mikszáth, de Jókai, Gárdonyi sem, mintha semmit nem tanultunk volna tőlük.
Pedig ők, kegyetlen őszinteséggel írták le: Okulj Magyar, mert birkába vesznek!
Olvasom, hogy a Jobbikból kilépett H. T., a volt parlamenti képviselő ( 2010-2014), aki előtte a HIT gyülekezetének volt vezető ideológusa.
Micsoda?
 Hogy van ez? Hogy került oda?  Mármint ezek után a Jobbikba? Tényleg bárki jöhetett, aki bevásárolta magát?
Vona Gábor?
Vagy Szabó Gábor? Válaszoljatok már a gondolkodónak. Miképpen lehetett ez?
Ki engedte?
...
Akkor itt hatalmas erkölcsi problémák vannak, XIX. századinál nagyobbak.
Oda jutottunk, egyes szélhámosok, a vallásukat is oda-vissza váltogatják, de erről Szegedi Csanád többet tudna mesélni az ATV-n!
Most KáGéBéla és még mindig nem tudunk mindent, mi van még a mélyben, vagy Kovács Béla, esetleg Orbán Viktor aktájában, tarsolyában!?
  Tallérossy Zebulon és Katánghy Menyhért utódai gátlástalanul játsszák színházukat, pártoskodnak és továbbra is hülyére vesznek, mert ez még mindig csak gyenge példa: a jéghegy csúcsára!

Kovács Géza
2014. május 29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése