2014. május 14., szerda

Ki a felelős Esztergom sportjáért?





Esztergomnak nincs városunkat és térségünket lefedő verseny és tömeg sportja, aki mást mond az egyszerűen, hazudik!
Van rögbije, amely Neuzer Andrásnak köszönhetően példa a többi szakosztálynak, eredményeiket tekintve nem csak Esztergomban No. 1., a Magyar Rögbi fellegvára: Esztergom.
 De ennyi és kész és valljuk be, a rögbi sikere sem az Esztergomi Önkormányzatnak köszönhető.
Egyéni sportágakban néha van egy-egy kiugrás, de az eredményt hozó versenyzők nagy része nem Esztergomban készül országos vagy világ világversenyére.
Nagyon szomorú ez, mert nemrég büszkék lehettünk nem csak létesítményeinkre, hanem a kick-boxosainkra, kajakosainkra, evezőseinkre, NB I-es kézilabdázóinkra, volt sok embert megmozgató NB III-as focicsapatunk, birkózóink, úszóink, kosárlabdánk, NB II élmezőnyében vitézkedő sakkcsapatunk
Ma meg?
A sportolókból –politikussá átvedlett ismertebb esztergomiak sem erről a valós problémáról beszélnek, hanem készülnek, hátha odaférnek a párt húsos fazékhoz, miközben elképzelésük sincs Esztergom sportjának talpra állításáról.
Szegénységi bizonyítvány, hogy a rögbin kívül nincs NB-s csapatsportágunk és hiába Esztergom iskolaváros, tömegeket megmozgató csapatsportunk nincs. Gondolok itt elsősorban a labdajátékokra, futballra, kézilabdára.
Az elmúlt 4, de inkább 8 évben (!) tönkretették, 2010. előtt SZÉTLOPTÁK (!) Esztergom sportját. A pályázatos sport támogatás a visszaélés melegágya volt. Esztergomban, amit Meggyes Tamás-Kálmán Sándor kitalált (minden leigazolt, ifjúsági sportoló támogatása=15-20 ezer Ft) kínos kudarcot hozott. Hiszen, ha működött volna ez az elképzelés, akkor az éveken keresztül felvett horribilis támogatások, ma NB-s eredményeket jelentenének! (A támogatott fiatalok, most vannak 20 év körül, erejük teljében.)
Helyette még a sportágakban sincs az a több, mint 8-900 gyermek, akik a vegetáló versenysportot tartották el anno.
Jeleznék valamit: Igen, én, a sorok írója 2004-től szóltam folyamatosan, hogy Esztergom sportja így halálra van ítélve, a sporttámogatási rendszerünk, bumerángként fog visszaütni!
Visszaütött és letarolt mindent.
Sajnálom, hogy ebben is igazam lett. Talán ideje lenne rám hallgatni, hogy Esztergomnak minél hamarabb NB-s sportágai legyenek. Elsősorban a kézilabdára és a focira szavazok!
Ez, Kálmán Sándorok nélkül fog csak menni…

Kovács Géza
2014. május 14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése