2014. május 2., péntek

Nem találkozhatunk többet





-Nem találkozhatunk többet…
A mondat érthetetlennek tűnt, ezt nem várta a fiú. Kereste Anna szemének kékjét, miért mondhatta ezt, hiszen kisütött a nap és valami csodálatos dolog vette kezdetét. Azt gondolta egy rossz álom, elhallás vagy a képzelete űz csúfot, de Anna folytatta kegyetlenül:
-Most kell elválnunk, mielőtt igazán megszeretsz, és nem tudsz élni nélkülem. Nincs értelme semminek, nem sok időm van hátra. Hamarosan nem látnál ilyen szépnek, hiszen ki fog hullani a hajam, rossz kedvem lesz hangulatingadozással, hányingerrel, étvágytalansággal. Alig van esélyem, hogy megérjem a Karácsonyt, ezért nem tervezhetsz velem.
G. tudta, hogy 16-án az eredmények nem voltak jók, sms-t kapott róla, újra kiújult Anna betegsége, de nem gondolta, hogy ekkora a baj. Kereste Anna tekintetét kétségbeesve, nem akart hinni a fülének.
- Agresszívabb a betegségem kifejlődése, mint azt várni lehetett, ezért már a harmadik sugárkezelést kapom. Minden nap a klinikán vagyok, nagyon nem bírom. Azt gondolom, feladom, nincs értelme úgy sem, akkor meg minek szenvedjek.
Eddig jutott a mondatával A., mikor a fiú meg akarta ölelni, de a lány kitépte magát G. kezéből.
-Nincs értelme! Nem érted?
G. szólni sem tudott, a világ fájdalma omlott rá, hiszen azt hitte, felhők fölül kisütött nap fájdalmas december végi szakítása után. Még M-t szerette és őt kereste, ezt tudta Anna, de nem volt köztük még semmi. Csak terveztek, ha G., szíve meggyógyul, aranyszőkéket, jövőt, csodát. Azt érezték, mikor találkoztak, hogy egymásnak születtek, ilyen nincs és most meg a limfóma dönt helyettük.
- Meg fogsz gyógyulni, veled leszek, csak higgyél, kérlek…
A lány erélyesen közbe szólt:
-Menj! Menned kell. Nem találkozhatunk többet! Holnap beszélünk, hívlak.
G., meg akarta ölelni a lányt, de az elsietett, nem engedte. Soha nem vezetett ilyen rosszul, sírás kerülgette, vezetés közben valamiért M-t hívta, de az nem vette fel. Programja volt. Élte az életét, ha nem is volt G-vel, de élt.  Satufék, G., alig bírt megállni a teherautó mögött.
-Anna?
Adatlapját estére törölte a közösségi hálón, a telefonszám nem cseng ki, előfizető már nem kapcsolható.
Arra gondolt, ennél rosszabb nem jöhet és akkor leszakadt az ég. A fejére, szívébe.

Kovács Géza
2014. május 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése