2014. december 28., vasárnap

Hó volt, hol nem volt



A facebook a legjobb időjárás előrejelző. Látom Kőszegen, Sopronban, majd Dunaszerdahelyen, Győrben is hullik, akkor tudom, hamarosan nálunk is fehéredik a táj. Komárom és Tata szelfizik, ideje az ablakon kinézni.

Jéé, tényleg.

Amikor a sok helyi amatőr „hójelentő”, mivel ingerszegény életéből mást nem tud nyilvánosan megosztani, jelzi: „esik a hó”, tudhatja Duna-Tisza köze és Tiszántúl, jön, nem csak a „Reszkessetek Betörök 3”, hanem a hó. Szállingózni kezd a szomszéd utcában, tudom a megosztóktól (szép a magyar nyelv-sic), de azt, hogy mi a véleménye a közállapotokról, Esztergomról, egyszerűen a létünkről: nem! Nem tudom, hogy jó-e ez?

Nem arra gondolok, hogy ennek bármi kára lenne, de akkor sem azt tesszük- sokszor a sorok írója sem-amit kellene. (Azért próbálok az agyakra hatni, de még mindig sokan hisznek a faragatlan időjós álbálványoknak, a tespedés a széthúzó semmittevés határtalan.)


Hó volt, hol nem volt, a mi időnkben jöttünk-mentünk, összejártunk, az időjárás másodlagos volt. Mondhattak nekünk bármit, mi tapasztaltunk. Koncertekre, meccsekre, el és összevissza, Karácsony körül vizesek lettünk, átfagytunk, de nem féltünk a téltől, de a szomszédtól sem. Mi még a tettek alapján ítéltük meg barátainkat, nem a szerint, mit beszéltek a susmusolók. Ma a bizalmatlanság, a paranoia, a hatalom legnagyobb támasza.

Nem járunk össze, nem járunk ki a természetbe, nem beszélgetünk. Ezért lehet orrunknál fogva vezetni minket. A suttogópropagandát meg az időjárás-el és félre-jelentők alakítják.


Nem lenne érdemes kimenni? Mert a lassan több a hó a facebookon, mint kint!

Kovács Géza
2014. december 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése