2014. október 8., szerda

Esztergomi „B közép”



 Esztergomi vagyok, magyar, keresztény, lokálpatrióta és Fradista. Nem lenne ez lényeg, de mintha ez nagyon nem tetszene a jelenlegi esztergomi Fidesznek! Mindenkire, akik nem ők, köpködnek, próbálják a „B közepet”mucsai hátránynak beállítani, pedig ők is járnak meccsekre, elég a felcsúti, debreceni, Groupama díszpáholya fele tekintenünk, ahová a helyi hidegkonyhások tolják mázsaszámra a kaviárt.
Miközben mi tökmagozunk a pályaszélén, ahová még bejutunk, Dr. Lakat Károly (Tanár Úr) volt válogatott labdarúgó, mesteredző mondatai jutnak az eszünkbe:
„Magyar vagyok, keresztény vagyok és Fradista, ezekből egy is elég, hogy ne vigyem semmire ebben az országban…”
Rákosiék majd a Czinege-Buda-Berecz fémjelezte politikai vonal tobzódása idejében született ez a híressé vált mondat, de 2014-ben is nagy az áthallás, csak most nem Rákosi-Buda-Berecz, hanem Orbán-Csányi-Kubatov üldözi a magyart!
Az esztergomi dejavuről is gondoskodnak.
György Sándor a helyi KDNP elnöke „B közepezett” egyet megvetéssel a Hídlapban, amikor Váczy H. Istvánt kóstolta meg:
"Ön és barátai az Üllői úti stadion B-közepeként viselkednek Esztergomban, és a Fradi-Újpest dühöngőjében érzik magukat. Mi nem voltunk és nem leszünk az Önök nihil szintet meghaladó verbális és fizikai küzdés partnerei."
Ellenem hordott Fideszes szórólapban is „B közepezik” a vetélytárs, aki súlyos hátránynak tekinti a néptribünhöz való tartozásomat.
Jó lenne, ha megértenék, miközben 5400-ról 1400-ra esett a magyar NB-I nézőlétszáma a futballmérkőzéseken - nem lehet mindenki a díszpáholyba- a tűzzel játszanak! Jó lenne, ha elgondolkodnának felsőbbrendűnek gondolt fejükkel! Szalámizhatják, lejárathatják a magyart, de többen mi vagyunk.
A „B közép” az ezerfejű cézár, ahol mindenki egyenlő, senki nem kirekesztő, bármikor képes ellenük az igazságért kiállni, Esztergomban is jelen!
Csak ESZTERGOM!
A „B középpel”!

Kovács Géza

2014. október 8.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése