2014. augusztus 14., csütörtök

Nyílt levél Debreczeni Istvánnak az Esztergomi Rendőrkapitánynak!


Tisztelt Alezredes Úr!



A Kovácsi lakótelep és Csalamádé esztergomi városrész lakói nevében fordulok Önhöz tisztelettel, ahogy tettem két évvel ezelőtt. Akkor Sturcz Viktória rendőrkapitány Úrhölgyet kerestem lakóhelyünkön élők panaszaival, aki kezet nyújtott az itt élőknek, négyérdeklődésű nyilvános rendőrségi fórumon beszéltük meg a gondokat, problémákat.

A helyzet szerintünk azóta rosszabbodott, az itt élők úgy érzik, hogy nem csak testi épségük, de a magánvagyonuk sincs biztonságban. A közelünkben található vasútállomás, a közeli multiáruházak, multicégek, iskolák olyan fokozott veszélyforrást jelentenek, ahol szerintük indokolt lenne egy rendőrségi körzeti megbízott iroda létesítése, olyan körzeti megbízott kinevezésével, aki jól ismeri városrészünket.

Augusztus 11-én a Bem József téren a vasútállomási resti vendéglátósát és vendégét támadták meg, rabolták ki, pár hónapja az EMMI Esztergomi Gyermekotthona mögötti részen támadták meg egy Budai Nagy Antal úton élő hölgyet. Ez mellett számtalan az olyan lopás történik a körzetünkben, amelyben az idősödő állampolgárok nem mernek feljelentést sem tenni. A körzetben a kábítószer aktívan jelen van a fiatalok körében, több olyan hely van, ahol csoportosan, rendszeresen fogyasszák a tudatmódosító szereket.

Úgy tudom, hogy az augusztus 11-i rablás elkövetőjét, elkapták az esztergomi rendőrség munkatársai, köszönhetően annak is, hogy az egyik rendőr a körzetünkben él a Budai Nagy Antal úton, ebből kifolyólag jó helyismerettel rendelkezik.

Az itt élőknek az a véleménye, hogy olyan körzeti megbízottra lenne szükségünk, aki ismeri a Kovácsi lakótelep-Csalamádé városrészt és lakóit.


Tisztelt Debreczeni István Úr!



Kérem, tartsanak körzetünkben lakossági közrendvédelmi fórumot, a megszervezését vállalom, javaslatomat vitassák meg, meggyőződésem, hogy a rendőrségi körzeti megbízott iroda létesítését a mostani és az októberben megalakuló új testület is erkölcsileg, anyagilag támogatná, az itt élők érdekében!

Köszönettel:

Kovács Géza
Kovácsi lakótelep és Csalamádé városrész lakója

2014. augusztus 14.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése