2017. október 13., péntek

Esztergomban a körforgalom is zsákutca

A legutóbbi írásom miatt többen megsértődtek. Igazam lehet, mert sértődött a polgármester asszony, az esztergomi képviselők, a STRABAG, a megélhetési pártisták és persze az agyhalottak, akiket az utóbbi időben Kiss-Rigó isteni parancsára importálunk is. ( Nem elég a sok helyi hülye.)
A legnevetségesebb, hogy licit harc kezdődött, hogy ki a nagyobb Jeanne d’ Arc.  Jót nevetek, mert ez a Meggyes féle nárcisztikus frusztráltság, Tétényi utánérzés. Minden jelenlegi kormánypárti, aki pozícióban van, szeretne olyan lenni, mint az előző polgi fénykorában. Nem értik, hogy ők nem lehetnek mártírok, hiszen pártjuk dobta ESZTERGOMOT a máglyára. Ez a billog mindig rajtuk lesz, akkor is, ha a magyar széthúzása ( pártoskodása) miatt győznek.
Miért vagyunk MI ESZTERGOMIAK Jeanne d’ Arcok? Mert velünk mindent meg lehet tenni és meg is tesznek. Átgondolatlanság, szervezetlenség, átláthatatlanság, totális káosz jellemez minden beruházást, építkezést a városunkban. Nem akarom részletezni, annyi magyarázatot hallunk, össze sem tudjuk számolni, miközben a bábeli zűrzavar sikerpropagandaként köszön mindenhol vissza. Azt érzem és talán az esztergomiak is, hogy mindent elkezdenek, mert időzavarban vannak, de az elmúlt 3 évben keveset, egyesek szerint semmit nem változott ESZTERGOM!

Lehet, valóban 20-30 év kell, hogy látható legyen a látványos fejlődés koncepciója, de erre, akik ma élnek és 20-30 éve várnak, már nincs ideje. Több botrányos dolgot leírtam blogomban, ennek köszönhetően megcsinálták. Lásd például a Kiss János Altábornagy és Baross Gábor út tengelytörő gödrei, írásom után leaszfaltozták az utat. Remélem további pozitívumokról is betudok a jövőben számolni, de nem értem miért kell leírnom, hogy parlagfű derékmagasságban a Magvető parki körforgalom építkezésénél. Ezt nem látja rajtam kívül senki vagy legalább az, akinek ennek az eltüntetése a dolga volna?
A Dobogókői-Terézia-Petőfi Sándor utca kereszteződésébe nagyon hiányzik a körforgalom. Az intermodális okán, a Baross-Ady-Sugár körforgalmat fontosabbnak ítélte meg Esztergom város önkormányzata. A csatornák állapota és az időjárás miatt valószínűleg fél évre egyszerűen leállnak a munkálatok. Megnéztem a több hónap óta álló felfordulást. Ésszerű az lenne, ha visszaállítanák AZONNAL a közlekedési rendet. Legalább tavaszig jobb lenne.
Hogy mi indokolja az AZONNALIT?
A sorsunk. Mert ennek az intermodális mutyinak is, MI, akik itt élünk vagyunk az áldozatai. A Jeanne d’Arcok.

Kovács Géza


2017. október 13. 

1 megjegyzés: