2014. január 14., kedd

Kinek köszönhető az ingyen busz és kinek a fizetős?


Hírlik, hogy lesz helyijárat. Ez nagyszerű dolog, végre elindulnak a buszok arra, ahol csak gyalogolnak az esztergomi emberek. 

A járatok újra behálózzák az 1-es, 6-os, 7-es, 3-as, 4-es , 5-ös helyijárat vonalát, a menetrend sűrűbb lesz, mint a londoni metróé, lesz tűzijáték, ünneplés, Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár sörös hordót fog gurítani az új járatok előtt, szűz Fidelitasosok ártatlanságuk elvesztésére gondolnak ezen a jeles napon. Mindenki készülődik, talán fellép a Bikini is. 

De van ezzel egy kis látványpolitizálással egy kis bibi - épp úgy, mint az elhibázott intermodális csomóponttal. Csak három útvonal lesz, amely ugyanaz, amelyen a Tesco-busz járt, ráadásul a Vértes Volán a város pénzén fizetős járatokat indít, melynek következménye, hogy megszűnik az ingyenes Tescos közlekedés! A járatok a kieső városrészeket NEM fogják behálózni, sem a 6-os, sem a 7-es, sem a 3-as, sem a 4-es vonalán nem járnak majd, de fizetni viszont - nem is keveset - kell! 

Ezt érte el a Völner Pált szolgáló fidesz frakció Esztergomban. Miközben az elfelejtett városrészek lakói, a kertvárosi, búbánati, szamárhegyi, pilisszentléleki, tabáni polgárok várhatnak tovább az üres buszmegállókban. 

Emlékeztetnék mindenkit: Meggyes Tamás fideszes frakciója halmozta fel az adósságot, Tétényi Évának és az alsóházának (amelynek tagja voltam) volt köszönhető, hogy legalább volt Tesco busz. Ezt onnan tudom, hogy én terjesztettem be, hogy keressük meg a multinacionális áruházakat, segítsék a városi közlekedést. A Tescon felül még Aldi és Lidl ingyenes járatról is volt szó. A javaslatot Tétényi Éva befogadta, és azonnal cselekedet! Talán mégsem én tehetek mindenről? 

Kovács Géza
2014. január 15.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése