2017. szeptember 14., csütörtök

Intermodális KÁOSZ

Magyarul azt a címet is adhattam volna: Többféle módot kombináló teljes zűrzavar, felfordulás, összevisszaság Esztergomban avagy a rend hiánya.
Akármennyire akarja a NIF ( Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő) és a városházi nagyfejű gyülekezet elhitetni, hogy a közúti és vasúti közlekedés összekapcsolása így jó Esztergomban, ahogy döntöttek és a tiltakozás ellenére kivitelezik, egyre több jel mutat arra, hogy a CIVILEKNEK, az itt élő lakosságnak volt igaza, mikor jelezték: EZ ÍGY NEM JÓ!  
Leálltak a munkálatok a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál, kiderült, azt sem tudják mi fölött dolgoznak!  Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.
Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik. Ebből nem lesz a választások előtt sikerpropaganda, bár dr. Völner Pál esélyeit napról-napra egyre jobban csökkenti a milliárdos közúti és a vasútvonali felújítás (szintén káosz), amire ő annyira, de annyira büszke.
A munkálatok leálltak, a gaz nő a Magvető park és szobor helyén. Az ügy kapcsán több dolog jut az eszembe. Emlékezetemben, hogy dr. Szerencsés Gergely  a körzet képviselője jelezte anno, hogy nincs meg –nem tudják hol van-Esztergom csatorna hálózatának térképe! Ennek ellenére nem a valahol meglévő fontos dokumentumot keresték meg, hanem igent mondtak egy átgondolatlan tervre, amiből az építkezés lett.  Szerencsés úr mikor látta, hogy a hatástanulmányok eredményét manipulálták, legalább tartózkodott az intermodális szavazásnál, de akkor sem a MI ( az itt élők) érdekünket képviselte. A másik dolog ami eszembe jut, ha ennyire felelőtlenül döntött Esztergom képviselő testülete az ÉLETÜNKRŐL, akkor lehet, hogy fog még érni minket további meglepetés?
Nagyobb a zaj és porszennyezés, a levegő elviselhetetlen, a terület élhetetlen? Több ember hal meg, mint gondolták? Akkor majd leállnak a munkák és átépítik az intermodálist? Talán, bár ez Magyarország, így az élettér elvevése még nem bűncselekmény. A libikóka billeg, ezért építkezni, haladni és fejlődni kell a NIF-el.  Abban van az EU pénz. Előre, minden erővel. Ezért betemetik, amit nem kellene.

A múltunkra és a jelenünkre hányják összevissza a földet. Nemcsak az utcáinkban, tereinken, de a fejekben is káoszt teremtettek.
Élve temetitek el az itt élőket és a múltunkat. 
Kovács Géza
2017. Szeptember 14. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése