2017. augusztus 18., péntek

Műfű, de nem műbalhé!

Önző módon arról a problémáról írok, ami érint.  Nem csak engem, a családom, barátaim, a szomszédokat, az itt élőket.  Elsősorban azokat az embereket, akik 1973-1979 között itt kaptak Esztergomban  lakást a lakótelepen. Szeretném leszögezni, hogy semmiféle hangulatkeltésről nincs szó, ráadásul a sportot, azon-belül a futballt nem szeretem, hanem egyszerűen imádom.  
(A futballról beszélek, nem a tolvaj pártfociról.)
                                                 (Fotó: Civilhetes)
Kellenek a tömeg sportpályák, helyes minden ilyen beruházás, de ezt itt a Schweidel-Budai lakótelepen rossz helyre tervezték, elég a fényképre rá nézni.  Valóban, régen is itt pálya volt, de máshogy éltünk más időben.  Akkoriban a hangos  trágárság, főleg nyilvánosan tabu volt. Az ilyen család gyermekét jogosan kiközösítették ( egyszerűen kerülték) illetve az ilyen család megvetése, többségi, egészséges önvédelem volt.   Nem nagyon voltak  gyerekek, akik sötétedés után lent maradhattak az utcán, a családi igény, elvárás teljesen más volt. Nem volt nyilvános mocskos száj, ahogy dübörgő palánk sem. Ránk szóltak, joggal, meghúztuk magunkat, eszünkbe sem jutott, hogy szemtelenül vissza szóljunk az idősebbeknek,  kiabáljunk szüleink munkatársainak.  Akiknek az ablaka a pályára nyílik ( van, aki 8-10 méterre él), 2017-re már nem a legfiatalabb, 90%-ban idősebb emberek gondja az ide teremtett felfordulás.
De jönnek azok, akik nem itt élnek, sokszor a helyi, kisebb lurkókat elzavarják. A Schweidel 2/b-ből szedik utánuk reggelente a szemetet (Köszönet!-sic) , jó, ha csak a vizes és üdítős flakonokat. Vannak olyan tévúton járók, akik úgy érzik kaptak valamit végre, ami az övék. Ezek a „szülők”, akik hergelik a gyerekeket kiokosításukkal…”közterületen azt teszel, amit akarsz”.  
A jellemző azért az , hogy azok, akik védelmébe vették ezt a nagyszerű beruházást, elnézést az igazságért, nagyrészt írni-olvasni képtelen analfabéták, akik a gyermekeiket is elsősorban a k…a, a b….g., g...i. kötőszavakra tanították eddig meg…Ezek az emberek nyivákolnak fejhangon állandóan,  nekik a  nem itt élők érdeke fontosabb, mint azok, akik 1973-1979-ban 30 év körüliek voltak, ma viszont már 70 évet is betöltötték.
Továbbra sincs házirend, nem tudjuk: ki a felelős a létesítményért? Kérünk azonnali  felügyeletet a műfüveshez., mert amiről írtam az a valóság, nem műbalhé.
Köszönjük!

Kovács Géza

2017. Augusztus 18. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése