2017. augusztus 31., csütörtök

A Szent Koronát gyalázzuk vagy tiszteljük Esztergomban?


Pár napig hallgattam, de ideje szólnom, mert úgy érzem ismét kezdünk Meggyes Tamás szellemi színvonalára süllyedni Esztergomban. Nem tudom, hogy vakok vagy süketek ülnek az Esztergomi Városházán és azt sem, hogy az agyhalottak vannak nagyobb számban vagy az értelem, de ébredjünk fel végre! A világ legokosabb és legnárcisztikusabb jelleme már kénytelen volt kiugrani a repülőgépből, természetesen az ejtőernyő helyett önként választott poroltójával. Terméskövet dobok újra Esztergom pocsolyájába, de hiszem, hogy indokolt, Esztergom múltja és történelme okán. Miközben romokban a város, jön a pénz az EU pályázatokból, a kormánytól, közlekedni nem lehet sem a városban sem Budapest felé, kórházi osztályok botrányosan végveszélyben. Ennek ellenére az ingyen cirkuszok okán ragadok pennát, zűrzavar a köbön, Szent István forog a sírjában. A sörhabtól nem tudunk gondolkodni, azért azt értsük meg, hogy egy fenékkel nem lehet két álláspontot, világnézetet képviselni. Most nem a pénzhamisításba keveredett cigány bulibáró az etalon, de ismét sikerült "remek példaképet" hívni Esztergom főterére. Kurucos előadó érkezik omladozó falú Vak Bottyán palota elé, Élő nagy koncerttel, az agyhalottaknak. Csak gratulálni lehet ahhoz, hogy Esztergom a nevét adja ennek a véglénynek anyagi és erkölcsi támogatására.
                                                                      
Valamire szeretném felhívni a figyelmet! A debreceni virágkarneválra a Nagyboldogasszony napi szentmisét követően áldotta meg Erdő Péter bíboros a Szent Koronát és a Jó Pásztort ábrázoló virágszobrokat a Bazilika mellett. Mert Esztergom és a Szent Korona összetartozik, itt van élő misztériuma. Erről Dr. Varga Tibort kérdeznénk, Ő is ezt mondaná, arról nem is beszélve, hogy a Szent Koronának Esztergomban van a méltó helye.

A Btk. 334. §.-a szerint, aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, nemzeti jelkép megsértését követi el.  Arra is emlékeztetni szeretném a "kultúrlényeket", akik ilyen véglényeket támogatnak a Városházán, hogy 10 éve Önök voltak, akik feljelentettek, Kárpátia koncert miatt illetve akadályozták meg Esztergomban az Ismerős Arcok koncertet. Ma Önök hívják Őket...
Ez nem baj. Sőt! De egy ilyen TETŰ-t ne hívjunk Esztergomba! Hiszem, hogy ez Esztergom értelmiség kérése.

-Tisztelt Polgármester Asszony! Kedves Romanek Etelka!

Erről Önnek mi a véleménye?

Üdvözlettel:


Kovács Géza
2017. Augusztus 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése