2015. február 6., péntek

Mi történik az esztergomi piacon?



A FIDESZ önmagát leplezte le Esztergomban, szerintem október óta a legnagyobb öngólt lőtték maguknak! Erről nem olvashatunk egyelőre sehol. Pedig hír van, nem is akármilyen. A Szeretgom nem foglalkozik vele, a Hídlap sem, az RTVE első embere inkább a Jobbik képviselőjével fényképezkedik, pedig az esztergomi piac, a központ, az agora, ami mindenkit érdekel.
Aki eddig a piacfelügyelő volt, munkáját a kereskedők szerint korrektül látta el. Hiszek nekik, volt kollégájuknak meg szokták mondani, ha valami nem stimmel. Ráadásul nyitott szemmel járok, kicsit van rálátásom, beleérző képességem, így el kell mondanom nyilvánosan, hogy Rózsika után (a régi kereskedők emlékeznek), Szabó Tamás, hasonló hozzáértéssel végezte munkáját. Míg nem volt kinevezve senki, Sáska János vezetésével a kereskedők önmaguktól olyan helypénz összeget fizettek be, amelyre az elmúlt évtizedekben nem volt példa!
Nem tudok semmilyen testületi döntésről, arról sem, hogy pályázatot írtak volna ki, így számomra megdöbbentő a párt piacfelügyelő, mutyi kinevezése. Mert Szobiné, (elnézést Éva), Téged a Fidesszel azonosítanak! Ezzel nincs baj, de meggyőződésem, hogy nem a szakértelmednek, emberségednek köszönheted ezt a megbízatást!
Szobinénak (vagy, aki a háta mögött áll) lehet, hogy vannak elképzelései, esetleg jót is szeretne, de ki az, aki a Gran Piac kft-s, ex-meggyes-fan hölgyet újra kitalálta? Szabó Tamást állítólag nem is értesítették, hogy kirúgták, semmibe vették az érvényben lévő munkaszerződését.
Mintha a meggyes idők térnének vissza. A mai napon beszéltem a kereskedőkkel, teljes a felháborodás, a kialakult káosz mellett. Adatlap és zűrzavar, piac átrendezés, konfliktuskeresés lett a jellemző. Miért? Arról is beszélnek, hogy a nem fideszesek módszeres üldöztetése, megaláztatása elkezdődött.

Kedves Romanek Etelka!
  
Mi történik az esztergomi piacon? Mi van a háttérben? Törvényes-e Szobiné bármilyen kinevezése?
 Mi indokolja ezt az értelmetlen hadüzenetet?

Válaszát az esztergomiak várják, tisztelettel:

Kovács Géza
 2015. Február 6.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése