2015. február 28., szombat

Az esztergomi „Lehet Más a Politika” házhoz jött a pofonért!



„Nem hiszünk abban, hogy Cavintonra azért jó inni, mert az ember elfelejti, hogy ivott és akkor ihat még egyet!”

(MI Esztergomiak)
A legutóbbi MI Esztergomiak összejövetelünkön elmondtam, hogy nagyon bögyömben vannak azok a politikus hölgyek és urak, akiknek a 2014. október 12-i önkormányzati választás eredményét köszönhetjük városunkban. A Fidesz csatolt szerveinek neveztem az akarva-akaratlanul Esztergomi Összefogás ellen tevőket. A veszprémi országgyűlési választáson a győztes szintén így hívta a szalámi taktikában résztvevőket. Ráadásul pert is nyert ez ügyben, hogy joggal nevezte őket így!
Itt az ideje, hogy mindenki tudja: 2014 őszén volt megállapodás Esztergomban. Ennek egyik elárulója a helyi LMP, aki ennek köszönhetően (is?) mandátumhoz jutott. Pirruszi győzelem ez, mert kellett hozzá Tétényi Éva elárulása és az, hogy a Fidesznek jót tegyenek.
Vígh László, az LMP kompenzációs listájáról bejutottja a Szeretgomon ossza szubjektív igéjét. A 2010-2014-es Fidesz által gúzsba kötött időszakot hasonlítja a mostanihoz, aminek résztvevője lett az által, hogy a megállapodást nem betartva, nem léptette vissza a többi LMP-st és a 4-es körzetben nem próbálta egyéniben legyőzni Bánhidy Lászlót (Fidesz).
A könnyebb utat választó Vígh szerint jó ez a rendszer, hogy az emberek azt élik meg, hogy nincs ellenzék Esztergomban! A nyilvános felszopást (neveztetném benyalásnak is), osszák az Orbán-fanok.
Így lehet más a politika? A Fidesz farvizén van a jövő? Bizottsági munka? Oda kik kerültek be? Stb., stb…
Annyi mindent tudnék írni objektívan, de attól elszégyellné magát a papír is. MI Esztergomiak azt látjuk, hogy a Lehet Más a Politika képviselője még környezetvédelmi ügyekben sem képviseli Esztergomot az esztergomi emberek érdekeit. Gondolunk az Intermodális Csomópontra (a munkaértekezleten Vígh László nem is vett részt) az egészséges fák újbóli kivágására és mindenre, ami a tiszta zöld gondolat lenne. A zöld program nem a Fidesz melletti zöld gomb nyomogatása!
Tetszik érteni?
MI ebben nem hiszünk, a múltból megmaradt piszok továbbra is ott van, ezt a vak is látja. A megélhetési politikusok látása viszont szubjektív!

Kovács Géza
2014. Február 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése