2014. szeptember 24., szerda

Színház Esztergomban+fórum meghívó!

  A Parlament pedig az országnak nem lelkiismerete, hanem színháza volt, karzatán hölgykoszorúval,talpa alatt elsüllyedt valódi országgal
(Mikszáth Kálmán - Két választás Magyarországon)


Mindenkinek ajánlom szeretettel Mikszáth Kálmán írásait, azok közül is a "Két választás Magyarországon" című remekművet.

Katánghy Menyhértet a két cikluson keresztül parlamenti képviselőt 1893-ban, a Pesti Hírlapban keltette életre a jó palócok atyja.

A munka és fáradtság nélküli sikerre vágyó embertípust mutatja be Mikszáth, miközben görbe tükröt tart a XIX. század végére beteggé vált nemzetünk elé.

Eltelt 120 év és mintha csak pár percre pillantottam volna fel Mikszáth könyvéből. Semmi nem változott, nincs köztünk Mikszáth, de Jókai, Gárdonyi sem, mintha semmit nem tanultunk volna tőlük. 
Esztergom sem kivétel. Hordják a Fidesz újságot, Romanek Etelkát felháborítja, hogy "fideszezik", "meggyestamásozzák"...
Nem értem. Hát nem egy pártban vannak? ( Ha nem, akkor még most sem értem, hogy lett Romanek a Fidesz polgármesterjelöltje?) Ráadásul a következőt nem feledjük:
Meggyes Tamás, 2010. október 3. Esztergom Sportcsarnok: " A polgármesterség az egy színpad. Egy ilyen szereplés a széken."
Romanek Etelka, 2014. szeptember 19. Szeretgom: "Tudtommal Ön is képviselőjelölt. Üdv a színpadon! "
 Micsoda "különbözőség".
 Tallérossy Zebulon és Katánghy Menyhért utódai gátlástalanul játsszák színházukat, pártoskodnak és továbbra is hülyére vesznek, mert ez még mindig csak gyenge példa: a jéghegy csúcsára!
 Erről is fogok beszélni szeptember 25-én, csütörtökön a Babits Iskolában 17 óra 30-tól. Meghívott vendég: TÉTÉNYI ÉVA.
 Ne feledjük!
Az önkormányzati képviselőség lényege: Érdekképviselet, pártatlanság, elérhetőség! Ez a programom alappillére. Az elmúlt években az egyéni képviselők, ezt feledték választópolgáraikkal együtt Esztergomban. Mindenkit várok szeretettel, a fórumaimon olyan dolgokat is hallhat, amit máshol nem, így érdemes eljönni!
...
Októberben még két lakossági fórum, részletek hamarosan. 


Kovács Géza
2014. szeptember 24. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése