2014. szeptember 4., csütörtök

Bezzeg Dorog!



Egymás ellen indulnak a Fideszesek Esztergomban, legutóbbi írásomban erre hívtam fel a figyelmet, lejjebb olvasható az oldalamon.

Németh Zoltán (Fidesz) Szentgyörgymezőn találta meg „függetlenként” Erős Gábort, a belvárosban Koditek Pál mozog erőteljesen, a Kovácsi lakótelepen Laczó Imre- Szerencsést fúrja, igen az a Laczó (!), a soha nem látott Fideszes jegyző lányának az apja, a Kegyeleti Korlátolt Felelősségű Társaság volt ügyvezetője. Esztergom-kertvárosban Pócsföldi József (Fidesz) „függetlenként” támadja Ébele Józseffel-Sztojkát ( Fidesz)!

Az esztergomi Fidesz széthúzása mögött nem csak a Szövetség Esztergomért-Fidesz ellentét áll, hanem ez egy Esztergom-Nyergesújfalu meccs is valahol! (Tét a Strigonium!)

Dorog azért van előnyösebb és jobb helyzetben, mert ott minden politikus rátermett lokálpatrióta és véleményem szerint nincs akkora nyomás az egyre jobban politizáló katolikus egyház részéről!

Hogy mire gondolok, miközben hallom minden nap az esztergomiaktól a jogos sajnálkozást: „Bezzeg Dorog!”


Meggyes Tamás polgármesterségét Kiss-Rigó Lászlónak köszönhette. A Szent Anna plébánia papja a Rudnay Sándor Egyesülettel együtt, elmozdította Könözsy Lászlót Esztergom éléről. A rossz-nyelvek szerint, rejtélyes zsarolás szagú volt az egész ügylet, talán a Bazilika parkoló fabódé bérlői (!), sokat tudnának beszélni. Ekkor még Kiss-Rigó László nem Meggyest akarta, hanem az utolsó MSZMP-s tanácselnököt: Simon Tibort polgármesternek.

Aztán úgy alakult, visszanyalt a fagyi. Végvári Vazul, 1956-os forradalmár pap (1929-2011), aki Meggyes Tamás mögött állt, az akaratát „valahogy” ráerőltette Kiss-Rigóra, így az örökké politizálni akaró Kiss-Rigó, háttér mecénása lett kelletlenül is Meggyesnek.

Németh József a Rudnay éléről paktumnak köszönhetően, alkalmas lesz alpolgármesternek, a Fidesz és az Esztergomban nagyon világivá vált katolikus egyház, maga alá gyűrte Esztergomot. Mivel minden-mindennel összefügg, Kiss-Rigó László és Meggyes karrierje, felülemelkedése, megkezdődött, miközben Esztergomot egyre több hazugság, gazemberség tartotta össze, Dorog fejlődött. A bányász „putriból”- virágos város lett, járható utakkal, parkokkal, tisztasággal, rendezettséggel. Esztergomnak-Magyarország leggazdagabb városává kellett volna válni, ehelyett lezüllött, a hibás megalomániás beruházások okán eladósodott és valljuk be: csúnyább, gazdátlanabb lett, mint mondjuk 1999-ben volt. ( Régebbről kár is beszélni!) Az esztergomiak szemét, száját befogták, pénzzel, fenyegetéssel, média hazugságokkal, fülükbe is kaptak ingyen Bikinit, totális volt az esztergomi Circus Maximus.

Az elmúlt 4 évben nem sokat hallottunk a Szegedre távozó Kiss-Rigóról. Aztán újra előkerült, mikor hozzáköthetően előkerült Romanek Etelka neve (Lásd. Kupola, HVG) és annak sulykolásával, hogy „ha Fidesz kormány van, Fideszes polgármester kell, mert akkor…”

Nekem ilyenkor mindig Dorog jut az eszembe, a „Bezzeg Dorog!”

Csak ismételhetem magam:

Többször volt Fidesz kormány és Esztergom mégis büntetve volt, miközben a szoci-komcsi-Dorog, akkor is fejlődött!

Esztergomban a magánvagyonok gyarapodtak a Fidesz érában, nem a város!

Kiss-Rigó-Meggyessel 2000-2010 között Esztergomban „bizonyított”, de újra, mintha mi sem történt volna, előkerült Kiss-Rigó. Most Romanekkel jönne a „változás”, Németh József alpolgármesterként „új, tiszta” világot hozna, Steindl Balázs (Meggyes titkára volt) már Etelka kampányfőnöke.


„Nagyok a változások, megtisztulás útjára lépett” az Esztergomi Fidesz.


„Bezzeg Dorog!”

Az maradt a régi…
  
Kovács Géza
2014. szeptember 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése