2020. augusztus 13., csütörtök

Kuss van újra Esztergom!

Esztergom csuda szerencsés város. Az a hely, ahol a fejlődés megállíthatatlan, a gazdasági és politikai lehetőségek korlátlanok. Ritka kivételes bástya az ország térképén településünk, ahol nincsenek döntéshozó viszályok, hiszen 21 éve a Fidesz totális felhatalmazást élvez. NER-fan olvasóm ne "Tétényizzél", mert akkor is mindenről a helyi Fidesz döntött, amikor a polgármester szemben állt a testületi többséggel. Soroljam a neveket? Tudom, mint az Aranycsapatot, de ez nagyon rossz hasonlat, Puskásékat nem lehet meggyesékkel egy lapon említeni, mégis esztergomiak megjegyeztük örök életre a várost eladósító kussoltató balfasz politikusokat.

Közhely, hogy a történelem ismétli önmagát. Esztergomban ez hatványozottan igaz, de nem gondoltuk, hogy ilyen hamar. Igen, emlékezzél! Először Meggyesék anno 2001-2002-ben csak csendben, botrány nélkül a szádat fogták be, hiszen akinek valami hülyeség nem tetszett, azt ellehetetlenítették, kirúgták, elhallgattatták. Kussoltatták!

Felépítették a médiájukat, ment a csinnadratta a Széchenyi téren,  utalvány a nyugdíjasoknak, Szent Miklós alap a fiataloknak, csillagszóró, szaloncukor. Közben hülyévé járatták le a gondolkodó kritikus lokálpatriótát, fizetett statiszták tapsolták a meztelen "királyt". 

Esztergom nem tanult a sorsából, újra belelép abba, amibe járt. Most az új város vezetés akarja eljátszani, hogy ő az a új király, akinek semmi köze az elmúlt 20 évhez és csókja friss és üde. Esztergom meg az állandóan alvó Csipkerózsika. A nagy lófaszt! 

Esztergom lakossága hallgat, ismeri a történelmet. Úgy gondolja -talán joggal-cinkos ő is ebben a szarban. Koronavírusra hivatkozva most nincs ingyen bulika, az most csak a VIP-eseknek jár. Igaz, akinek most nem jut semmi lehulló, az fizeti! Ennek ellenére Esztergom lakossága tapsol és szépnek, gyönyörűnek látja, ha kedden végre az intermodális csomópont átadása megtörténik. Igaz, hogy zártkörben egymásnak PR-ból adják át az urak, de a "miénk lesz", élvezhetjük. Fanfár, tűzijáték, igaz egy kis anarchia lesz belőle, de kellett, mint Felcsútnak az NB I-es focicsapat kisvasúttal.  ( IMCS-Így nem kellett-sic.)

Nem leszek népszerű az igazság kimondása után, még az is haragudni fog, aki nem mondhatja ki az igazságot. Miért is nem mondhatod ki? Mert kuss van? Gazdaságilag vagy politikailag vagy fogott? Mindkettő? Tudod, hogy a kuss után még rosszabb fog jönni? Vagy kussoltál, amikor nem kellett volna? 

Tényekkel szeretnék csak vitatkozni a jövőben. Emésszed a következőt: Jön az intermodális csomópont augusztus 20-tól és a most is magas zaj és porszennyezés a kivitelezők illetve a politikusok szerint az átadás után fog csökkenni! Megindulnak a buszok össze-vissza, nem arra amerre neked jó lenne, majd a buszok a buszhoz és a nyári leállás után a Suzuki buszok is, amelyek nem is a Baross Gábor úton járnak. :)

Olyan tiszta lesz a levegő, mint a Pamírban, a madarak csicsergése elnyomja majd azt a kevés 30 éves Ikarust... 

Hidd el, így van. 

Vagy kuss! 

Kovács Géza 

2020. Augusztus 13. 

      

2 megjegyzés:

  1. Olvasgassátok a könyvet: Az állati okos Meggyes Tamás, az Esztergomi Grande el Quro....a mai napig igaz minden megállapítása...

    VálaszTörlés