2016. szeptember 5., hétfő

Ki harcol kivel Esztergomban? (Szubjektív hangoskodás)



 
Gyorsan választ adok feltett kérdésemre: szubjektíven. Igen, elfogultan, mert jogos haragom van a városi politikusok és a pártok felé. Esztergomban nem számít a tehetség, a hozzáértés, a szakmaiság, a jó akarása és tevése. Az emberi butaság, sötétség, irigység az esztergomi tehetségtelen vezetők nagy részénél –tisztelet a kivételnek-az első-számú jellemző.
A Romanek-Sasvári konfliktus miatt porlad Esztergom 2016-ban, a polgármester és a vagyonkezelő mögül ellenérdekelt strómanok báboznak. Romanek Etelka sem Sasvári Viktor nem méri fel, hogy ha nem a Fidesz jelölőszerv szerepel a nevük mögött, 50-60 szavazatnál ( 3-4%), nem kaptak volna többet. Ennek ellenére úgy viselkednek, mintha ők lennének a tévedhetetlenek, az atyaúristenek! Meggyesi útra léptek: mindent erőből, bármi áron azért is keresztül visznek, az észszerűség, az esztergomiak véleménye, akarata, másodlagos. Egyre több a hiba, a narancssárga acsarkodás az önteltség és a hiúság mindent fölülír. Nem lehet kritika, de a személyi kultusz építése újra az 50-es éveket idézi. A helyi újság indokolatlan sikerpropagandát nyom, a kiadványokból 16-18 Romanek kép tekint vissza, ami tényleg a pajszeres időket idézi. Egyelőre nem jelentik fel azokat, akik átlátnak az „ingyenes” fesztiválos szemfényvesztésen, de betartanak nekik, ahol tudnak. A semmibe vétel is ártás. Akiknek nem tetszik a rendszer, az nem jó elvtárs újra, csak a különbség: nem nyíltan, szemtől-szemben harcolnak. Szubjektív véleményem, hogy a kommunizmus tényleg virágzik Esztergomban. A szart, a megélhetésiek szépnek láttatják és így is mutatják be, közben nekünk esztergomiaknak bűzös, koszos fekália jut. 
A pártok?
Esztergomban nevetségesek. Nem tudnak saját árnyékukon túl lépni, azt hiszik a helyi politikát a nagy fertőhöz hasonlóan kell képviselni. A migráns-barát DK hiába erőlködik, csak árt. Esztergom, akkor sem fog rájuk szavazni (ennek mély történelmi hagyománya van), ha az igazságot helyi kérdésekben agilis vezető asszonyuknak köszönhetően sokszor képviselik Pár százalékosok, de jóval 10 alatt. MSZP nincs, Jobbik meg elsősorban a köztudatban van, de nem igazi jelképes ellenzéki erő városunkban. Az esztergomi Jobbik elsősorban a nem tényező baloldallal harcol, akik szintén kesztyűt húznak, ha árkot kell ásni vagy egymással maszatolni. Erre ráment a 2014-es önkormányzati választás, amelyben a függetlennek látszó DK és MSZP, Jobbik, a többi öntelt független polgármesterjelölttel együtt bűnös!
Szóval a pártok harcolnak egymással, hogy kompenzációval 1-1  fővel oda kerüljön és utána  a Fidesszel a közös moslékból, együtt zabálhasson!
Ez Esztergom  2016-ban.
Szubjektíven.

Kovács Géza
2016. szeptember 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése