2014. február 21., péntek

Dr. Bády István forog a sírjában ( Zoltai „magvetése”)



A munkálatokat titokban, gyorsan elvégezték, még a választások előtt. Zoltai Dániel (Fidesz= Szövetség Esztergomért) hathatós közreműködésével a szobrunkat ma reggel elvitette a kormány.




Igen, a szobrunkat!
Esztergom, 1948-ban a Magvető szobrot nem kölcsönkapta, hanem nekünk ajándékozták. Erre mi költöttünk, megmentettük az utókornak. Ha nincs Dr. Bády István polgármester, és bátorsága nem párosul esztergomi akarattal, a mellékcsoport anyaga, valószínűleg Joszif Visszarionovics Sztálin szobrába végezte volna.

A Magvető néven elhíresült szoborcsoport Esztergomban nemcsak a déli városrész műemléke, hanem városi tájékozódási pont volt. A parkjával együtt képez egészet. Nem lehetett volna politikai alku és kampány része a szoborcsoport, nem csereáru! A nem lokálpatrióták, akik Esztergomot romba döntötték, eladták 40 millióért és egy művészettörténetileg értéktelen Kossuth szoborért, ami nem kellett Dombóvárnak!
A kétezer aláírás ezt bizonyítja a szobornak a helyén, Esztergomban a Baross Gábor úton kellett volna maradnia, de Zoltailk-Steindlék ( Fidesz= Szövetség Esztergomért) máshogy gondolták.
dr. Völner Pál sem válaszolt levelünkre, elárulta ezzel az esztergomiakat!

A Zoltai Dániel (Fidesz= Szövetség Esztergomért) által erőltetett csere, Kossuth Lajos szoborra, hatalmas történelmi tévedés! Történelemhamisítás! Ez a fajta Kossuth Lajos szobor, ahogy a Fideszes önkormányzatú Dombóvárnak, nekünk sem kell!
Tudni kell elsősorban azért értéktelen művészetileg ez a mű, mert Rákosi Mátyás terveztette az eredeti Kossuth szobor helyett.
Ébresztő esztergomiak!  A kultúrbugrisok pusztítanak! Az a nép, közösség, aki nem ápolja és óvja kultúráját, történelmét, elveszik!

Ezt akarjátok?
 

Kovács Géza
2014. február 21.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése